02 martie 2010

Cum am devenit misogin

    Încep cu concluzia: femeia dăunează grav sănătăţii! Sănătăţii mentale vreau să zic. E o vorbă de duh care spune „decît sărac şi bolnav, mai bine bogat şi sănătos”. Aşa am ajuns să cred şi eu că e bine în relaţiile cu femeile, mai ales că am cîteva cunoştinţe care au adoptat un stil de viaţă sănătos în sensul ăsta, adică se menţin la o oarecare distanţă de aşa zisul „sex slab”, avantajele constatate fiind net superioare presupuselor dezavantaje. Auzi, „sexul slab”! Slab pe naiba! Poate în ceea ce priveşte forţa fizică, aici da, se poate spune ca există o anume inferioritate. Dar dacă lăsăm asta deoparte, atunci să vezi performanţe. Rămîi perplex văzînd cum fac ele din orice rahat un scop vital şi cu ce perseverenţă şi tenacitate urmăresc realizarea lui. Potrivit maximei unui clasic încă în viaţă, sunt ancorate adînc în realitatea imediată şi în sinergia faptelor, fără însă a eluda cîtuşi de puţin meandrele concretului. Dacă s-ar putea înmagazina şi folosi în vreun fel energia risipită pentru a învinge orice obstacol ce le stă în cale atunci cînd au programare la cosmetician pentru o bătătură sau cînd te trimit după pîine, probabil că am avea lumină electrică gratis cel puţin şase ore pe zi. Hm... Atît ţi-ar trebui, să mimezi o cît de mică opoziţie sau să încerci o oarecare amînare în realizarea misiunii ce ţi-a fost ferm încredinţată, că ţi-a fugit liniştea din casă. Sau să ai, Doamne fereşte, vreo pasiune ascunsă, vreun hobby care să nu le includă şi pe ele. Te vei confrunta progresiv cu un arsenal bine pus la punct de selecţia naturală: mitraliera cu acute, privirile tăioase ce-ţi penetrează scăfîrlia pînă în ceafă, apoi tăcerea prelungă cu infrasunete. Rezişti la toate şi încă n-ai cedat?  Nu-i nimic, vine finalul, încheierea apoteotică, arma supremă: lacrimile însoţite de o descriere amănunţită a ta, descriere distorsionată însă de cantitatea de apă sărată din ochi, probabil. Afli astfel că eşti un porc de cîine, un distrus, un nesimţit, un misogin care va să zică. Pentru că n-ai vrut să te duci „acum” la pîine. Şi eu care credeam că misogini sunt cei ce, atunci cînd fac sex, au şi o ţigară în colţul gurii şi o bere alături, aşa, de plictiseală.
    Dar ia stai! Acolo, la pîine, se mai adună cînd şi cînd băieţii, misoginii cu state vechi. Mai stau şi ei la o vorbă, un suc, iau o gură de aer, mai fac un mişto, alea-alea. Şi parcă încep să-i şi înţeleg de ce ziceau că fac sex cu ţigara în gură şi cu berea lîngă ei. Mă duc, deci, la pîine. Doar că voi sta mai mult. Hi, hi, hi!

6 comentarii:

Lady Io spunea...

Haha, esti sigur tu cel care a scris aici? :))

Cătălin Mareş spunea...

Nu ştiu sigur, cred ca un alter ego. Ştiu doar că eram foarte satisfăcut la sfârşit :)) Acum înţeleg de ce.

Anonim spunea...

Mda, mitraliera cu acute si invective ...
Efect devastator, nu lasa supravietuitori! Foarte eficienta ! Hai ca aduc eu berea. Tu, cauta o tigara ! ;)

Cătălin Mareş spunea...

Din păcate nu fumez, dar o bere ar merge.

Sellina spunea...

Ar fi fost interesant de mentionat abilitatea deosebita de santaj emotional, precum si amintirea tuturor pacatelor pe care barbatul le-a facut in compania delicatei printese reale, dar exagerate ori inchipuite, totuna, pana la urma...
Dragut post, mi-a adus un zambet pe buze:)

Cătălin Mareş spunea...

@Florin Tarus
Nu agreez limbajul dvs., îl consider cel puţin nepotrivit pentru acest blog, ca să nu spun grosolan de-a dreptul. Dacă nu aţi înţeles, scrierea mea a fost o glumă, o ironie, hai să zicem cel mult o reacţie personală la o întîmplare izolată, iar femeile ajung aşa cum le denumiţi dvs. neelegant în primul rînd pentru că există barbaţi (dacă pot fi denumiţi aşa) dispuşi să "consume" o asemenea ofertă şi care le coboară la statutul de obiect.